Az alapítványról

A Magyar Önkénétesküldő Alapítvány (Hungarian Volunteer Sending Foundation) 2010 óta tevékenykedik a nemzetközi önkéntesküldés területén. Több önkéntes programban részt vett, mint küldőszervezet. 18 évig tagja volt a FÓRUM nevű nemzetközi önkénétesküldő ernyőszervezetnek, 15 éven keresztül részt vett a GLEN (Global Education Network of Young Europeans) programban, valamint az EU AID Volunteers Initiative akkreditált küldőszervezete.

Az alapítvány célja, hogy segítse a fiatalok részvételét nemzetközi önkéntes programokban. Úgy gondoljuk, hogy az önkéntes munka az egész életen át tartó nem formális tanulási folyamat része, amely nagymértékben hozzájárul a tartós személyes célok eléréséhez és a fiatalok közösségi fejlődéséhez. A szolidaritási projektekben való önkéntesség segít a fiataloknak abban is, hogy európai állampolgárokká váljanak. Önkénteseinket az első lépésektől kezdve támogatjuk a felkészítésen át, a projekt végéig. Segítünk a szolgálatuk után történő reintegrációban, és arra ösztönözzük őket, hogy újonnan megszerzett készségeiket és tapasztalataikat a lehető leghatékonyabban használják fel és osszák meg egymással.

A Magyar Önkéntesküldő Alapítvány elkötelezett amellett, hogy a fiatalokat társadalmi és gazdasági helyzetre való tekintet nélkül önkéntes projektekre küldjön. Folyamatosan keressük az újabb és újabb lehetőséget, hogy világ minden részére érkezhessenek magyar önkéntesek. Ezekkel a projektekkel szeretnénk lehetőséget adni fiataloknak, hogy elsajátíthassák azt fajta globális gondolkodást, ami fenntartható életmódot és pozitív változást hozhat létre a világban. Projekttől függően - hosszabb vagy rövidebb kiválasztási folyamat után - az önkéntesek egyéni és csoportos felkészítésére összpontosítunk, tanulási célokat tűzünk ki, majd ezt a tanulási folyamatot támogatjuk a program végéig.

Munkatársaink lelkesek és nyitottak arra, hogy új lehetőségeket találjanak a fiatalok számára a nemzetközi önkéntes munka végzésére.

Adószámunk: 18249705-1-43
Bankszámlaszámunk (IBAN): HU54 10700419-27806500-51100005
SWIFT: CIBH HU HB