Önkéntesek beszámolói

 

2022. júniusában az utolsó pillanatban adtam le a jelentkezésem az önkéntes projektre. Sikeresen továbbjutottam az online interjús körre és még aznap vissza is jeleztek, hogy kiválasztottak táborvezetői pozícióra. Mindent feladva Magyarországon (albérlet, munka) vágtam bele a kalandba szeptemberben.

Amikor elidultam Észak-Írországba és kivitt apukám a repülőtérre Bécsben féltem és egyben nagyon izgatott voltam, hogy mi fog várni rám, kikkel találkozok majd. Mindenre kiváncsi voltam és mindent tudni akartam. Kiérve és megérkezve Glencraig-be egy olyan helyen élhettem és dolgozhattam, amire álmamimban sem számítottam.

Hallo, ich heiße Orsi und ich bin 23 Jahre alt. – Körülbelül ennyit tudtam németül, mikor 2022 szeptemberében megérkeztem Tirolba, hogy fél évet egy szabad Montessori iskolában töltsek önkéntesként. Most visszagondolva erre az időszakra, nehéz pontosan megfogalmazni, mi változott azóta, de a némettudásom szintje egészen biztosan igen.

2022. március 28. és 2023. febr. 19. ESC önkéntesként részt vettem a "Food sovereignty and community living program in Cloughjordan EcoVillage/Community Farm" programban. A projekt nevéből is adódóan a fő hangsúlyt a lehető legjobb minőségű zöldségek-gyümölcsök termelésére, önálló, független növénytermesztés kialakítására és a közösségi életformára...

Nemrég jöttem haza a 10 hónapos projektemből, úgyhogy elnézéseteket kérem, ha túlságosan érzelmesre és szentimentálisra sikerült a beszámolóm. Anno, 10 hónappal ezelőtt életem legnagyobb és legbátrabb döntése volt, hogy egyedül, mindenféle szakmai, illetve nyelvtudás nélkül kiutaztam Spanyolországba, most pedig életem legnehezebb és legszomorúbb...