Kertészkedés Walesben

2021.12.29

Hat hónapon keresztül voltam ESC önkéntes Walesben, a Caerhys nevű farmon. A COCA (Caerhys Organic Community Agriculture) csoport számára termesztettünk zöldségeket. A csoporttagok havonta fizetnek tagsági díjat és ezért cserébe heti egyszer kapnak egy láda szezonális, ínycsiklandó zöldséget. A zöldségeken kívül a tagoknak lehetőségük van megvásárolni a közeli farmokról származó organikus tejet, tojást, húst és akár még almabort is.

A munkán kívül, amit nagyon szerettem rengeteget kirándultunk. A mentorunk célja az volt, hogy minél jobban megismertesse velünk a kultúrát, a helyi érdekeségeket és ízeket. Ehhez hűen keddenként a Royal George-ba jártunk Ukulele estére, ahol a zenekarral együtt énekelhettük a híresebb country dalokat. Ezen kívül elmentünk megnézni a Szent Govan's kápolnát és még sok-sok mindent.

Amikor bele vágtam ebbe a projektbe, akkor még aggódtam, hogy hogyan fogok beilleszkedni, elég e az angol tudásom. Ezek a gondolatok hamar köddé váltak, mikor megérkeztem. Egy annyira szeretet teljes és befogadó légkörebe érkeztem a farmra, amit még nem sok helyen tapasztaltam előtte. Ahogyan egyre több időt töltöttünk együtt úgy éreztem szinte, hogy én is rész vagyok a családnak. Bár hiányzott a családom és barátaim, a farmon tapasztalt megingathatatlan béke és a természet közelsége sokat segített a honvágyamon.

Rengeteget köszönhetek ennek a projektnek. Új embereket és szemlélet módokat ismertem meg. Úgy érezem, hogy sokat változtam pozitív irányba és bár merre is megyek ez után, bátrabban fogok belevágni. Mindenkinek ajánlom, hogy aki teheti éljen a lehetőséggel és vágjon bele.

Lídia